top of page

Kære Saab entusiaster

Kære Saab entusiaster,

som I ved er der kommet ny formand i den danske saab klub - Saab Klub Danmark. Efter mere end to årtier med Ole Bendtsen som klubbens sikre anker, er Lars John Bjarke Kristensen nu trådt til formandsposten. I den forbindelse har vi i SaabAsyl fået lov at dele den nye formands første forord med jer. Forordet blev publiceret i SKD's medlemsbrev 9'eren d. 21-11-2016 og her tre dage senere har vi nu fornøjelsen af at dele det med alle jer der ikke allerede har læst det i enten 9'eren eller på SKD's egen hjemmeside.


God læse lyst - og velkommen til Lars!

 

Kære medlem af Saab Klub Danmark


Jeg har som nyvalgt formand for vores klub, fået fornøjelsen af at skrive mine første forord.


Mit navn er Lars John Bjarke Kristensen, og jeg bor i Kaas ved Pandrup i Nordjylland. Jeg er gift med Laila, som jeg har kendt siden år 2000 og vi har Elias på 6 år og venter en lille pige til Februar 2017.


Jeg startede i lære som reservedels-ekspedient i 1995 hos Erik Thyregod biler, oplært af lagerchef Flemming Nielsen.

Det var der min kærlighed og interesse for Saab blev skabt. Jeg ønskede mig for alt i verden en c900 turbo, og efter en tid blev min 1971 Opel Manta 1.9S udskiftet med en Saab 900 turbo 8v fra 1979. Og siden har jeg haft en del saab’er, bla flere c900 og et par 9000 og en 96 v4.


Jeg har arbejdet i autobranchen lige siden bl.a et par år ved forsvaret. Nu arbejder jeg ved FTZ autodele og værktøj som reservedelsekspedient og sælger, hvor jeg har besøgt vores afdelinger på Færøerne flere gange, og besøgt vores kunder i Grønland flere gange. Jeg startede ved FTZ i 2004. Virksomheden hed dog dengang Bak og Uhrenfeldt, de fusionerede med FTZ efterfølgende pg.a generationsskifte.


I min fritid bruger jeg tid på vores gamle biler. Jeg har en c900 aero fra 1987 som jeg har overtaget fra Anders Mærsk. Den er totalt adskilt, og skal have lavet rust og samles igen, så den står så original som muligt. Den skal bruges til søndagskørsel og så var planen at deltage i nogle af de klassiske bil løb såsom hillclimb, som nogle af vores medlemmer også deltager i.

Jeg cykler også en del, ca 3 gange om ugen, hvis jeg kan komme afsted med det.


Ny bestyrelse

Jeg kom i snak med et par stykker i den gamle bestyrelse tidligere på året, hvor jeg fik meddelelse om, hvad der var sket med Ole og hans sygdom.

Jeg har tidligere været involveret i bestyrelsesarbejde i en sportsklub, så efter lidt snak om løst og fast sagde jeg at jeg meget gerne ville hjælpe til i klubben og bestyrelsen.

Det resulterede i at jeg blev anbefalet af den gamle bestyrelse, til at tiltræde som bestyrelsesformand for den nye bestyrelse som skulle vælges i september 2016 til årets generalforsamling.

Jeg er meget beæret og stolt over at blive valgt som formand ved generalforsamlingen den 11 september 2016, for den nye bestyrelse, som også indeholder en del af den gamle bestyrelse, men også en del nye. Jeg er ganske sikker på vi er et stærkt team og vi skal nok få udrettet gode og spændende ting i fremtiden.


Jeg vil forsøge at udfylde nogle af alle de gode ting som Ole i sin tid som formand har udfyldt. Det bliver ikke nemt, for Ole har været der for os alle i 24 gode år. Jeg har altid set op til Ole og hans gode humør og hans kæmpe viden og gåpåmod.

Ole er heldigvis kommet sig ganske godt efter sin sygdom, og han har lovet mig at stå ved sidelinien og bistå mig med hjælp og viden indtil jeg kan stå på egne ben.

Jeg er sikker på vi vil se Ole meget mere til diverse træf osv i fremtiden nu, og der kan han selv berette om hans seneste års tid. Jeg ved at Ole og Casper Ankersen kører rally i Ole’s gamle og fine Saab 99, hvor Casper er co.pilot.


Fremtiden

Som sagt så vil jeg tage denne post meget seriøst, og dem som kender mig, ved at jeg kan være meget stædig, for at få tingene til at lykkes.

Der er mange ting jeg skal sættes ind i, men det må komme lidt af gangen, og jeg ved jeg får al den opbakning jeg behøver.

Skulle der alligevel være noget/ komme noget som I mener jeg kan gøre anderledes, så må I endelig ringe til mig.

Jeg har en plan om et godt og bredt samarbejde. Min plan er at involvere flere personer i klubben om tingene, samarbejde med bestyrelsen og medlemmerne. Det er ligesom en virksomhed, hvor der skal tænkes innovativt og fremadrettet.


Billede fra facebook - af Lars

Vi planlægger et bestyrelsesmøde i januar 2017. Det vil blive mit første bestyrelsesmøde i Saab Klub Danmark, det er jeg MEGET spændt på, jeg glæder mig til fremtiden og opgaverne sammen med bestyrelsen og jer medlemmer.

Jeg kan i skrivende stund allerede nu sige, at der bliver arbejdet på at generalforsamlingen 2017, skal foregå i Nordjylland. Mads Jensen og jeg har for flere år siden sagt at vi gerne vil arrangere GF i Nordjylland. Vi har heldigvis fået et ja fra Linda og Annika og Mathias Brandt til at hjælpe os.

Og som Ole skrev i hans forord i den første udgave af 9’ern 2016, så arbejdes der ligeledes på international træf i Danmark 2020. Meget mere omkring dette følger i nær fremtid, enten her i 9’ern eller på www.saabklubdanmark.dk


Sluttelig vil jeg igen takke rigtig meget for valget som formand, og Ole Bendtsen for hans 24 år som formand. Jeg glæder mig rigtig meget til opgaven, og samarbejdet med bestyrelsen og Jer.


Med Venlig Hilsen

Lars Kristensen

Stationvej 12, Kaas

9490 Pandrup


Mobil 21 19 27 03

bottom of page