top of page

SaabAsyl sommertræf 2019

Følgende artikel er var publiceret i nyhedsbrevet d. 19. sep. 2019. Artikel gengives her i fuld længde inklusiv tilhørende billeder.

 

Der var tilmeldt 25 voksne deltagere fordelt i 12 biler, heraf de fleste er SAAB’er af ældre og nyere datoer. Vi startede med at checke ind i hytterne, som var reserveret til os på Ribe Camping.

Om aftenen var der arrangeret grill til vores medbragte mad og drikke og derefter hyggesnak og siden sidst. Lørdag var arrangeret veteran SAAB rally, hvor vi kørte ind til Ribe ved domkirken. Der ville vi parkere overfor statuen af Ansgar. Og ligesom vi var stået ud af bilerne kom et par flinke gutter i uniform og reklamebil og sagde, at vi vist havde misforstået noget vedrørende parkeringen, men at det jo ikke var noget, de ville blande sig i. Men hvis de andre i uniform kom forbi skulle vi nok regne med en afgift.

Vi takkede hjerteligt og nåede at køre ud til den store parkeringsplads i stedet. Og gik så tilbage til domkirken blot for at se, at der ikke var adgang til hverken kirke eller tårn hele lørdagen.

Efter en times forløb kørte vi ud for at se Kammerslusen. Et meget spændende bygningsværk til regulering af vandstanden indenfor slusen. Når der var lavvandet udenfor var slusen åben og når det var ved at blive højvande lukkede slusen. Det så ud til at være automatisk. Desuden kunne mindre skibe og både komme både ud og ind uanset vandstanden.

Efter denne oplevelse kørte vi ad landevejene til Rømø, hvor klubben havde arrangeret sandwiches og drikkelse i det varme sand. Vejret var meget flot kun med vind af svag styrke og med meget sol og rigtig god sigt. Der var mange biler og mennesker på Rømø den dag. Også drageflyverne kunne sætte deres legetøj op, men de måtte næsten løbes op.

Næste aktivitet var et besøg hos Svend Wind SAAB biler i Højer. Der blev vi modtaget med kaffe og masser af kager. Så føler man sig rigtigt velkommen. Og der var mange flotte og spændende biler. Det var lige før man blev fristet, men da de virkeligt spændende biler ikke var til salg sådan umiddelbart, ja så blev ihvertfald jeg enig med mig om at min gamle V4 også skulle køre mig hjem igen. Per havde også sørget for lidt kasketter og T-shirts, samt andet merchandise til vore medlemmer. Så godt udstyret og med relevant SAAB og DAB+ radio information var det tid at drage tilbage til Campingpladsen. På et sådant sted føler man sig virkeligt velkommen og i gode hænder. Tak for det Per og Dennis og Tanja.

Ærgerligt at man også i Sønderjylland har så store problemer med DAB+ radioerne, at man ikke kan modtage DR radiosignalerne, selvom vi betaler fuld Licens. Og da investeringerne i radioer og antenner er dyrt og uden udbytte, kan det ikke betale sig.

Men tilbage på Ribe Camping var der gang i madlavningen, som mundede ud i okseculotte og skinkebov med flødekartofler, salater og øvrigt tilbehør, lækkert og alle guffede i sig. Tak til Rita for traktementet.

Med vanlig elegance havde Laurs sørget for lodtrækning med gaver fra Sonax. Som medhjælper optrådte Troels med høj og klar røst, når deltagerne ikke rigtigt kunne dæmpe sig. En rigtig dejlig dag i gode SAAB-isters selskab. Vi var mange der sad længe oppe og snakkede i den varme sommeraften.

Om søndagen havde vi den årlige Generalforsamling, hvorefter der for de flestes vedkommende kun var tilbage at pakke sammen og checke ud og tak for et godt træf.

bottom of page