top of page

Customized SAAB'er

For et år eller to siden talte jeg kort med Henrik Solgaard om custom-made Saab'er i Danmark. Efterfølgende sendte Henrik mig et link til BilGalleri.dk. Jeg tror tilgengæld at henvisningen druknede i min indbakke og aldrig rigtig så dagens lys. Men faktisk er der en hel del Saab'er at finde på BilGalleri.dk og mange gode bud på hvordan en Saab i den mere customized ende af spektret kan se ud.
F.eks. Solgaards Saab 99 Van Special - du finder den her

Eller denne Saab 900 T16 Schussler bodykit fra 1985 - se flere billeder her

Motor: 2,0 16V Turbo GT3563, JB intercooler. 4 stk simens 630 ml dyser ved 3 bar. 2,5" rustfri trykrør. 3" udstødning fra turbo og helt ud ;) banan manifol, hjemmelavet indsugningsmanifold Trollspeed knaster 288 grader med 11mm løft. Sten parner stænger. 80mm gas spjæld. Faste ventil løfter. Andre ventil fjeder. FMJ motorstyring, Msd tænd spoler. Extern wasgate 44mm.

Eksemplet Solgaard sendte mig i sin tid, var denne Saab 96 V4 - du kan se flere fotos af bilen her.

Fælge 15" Originale Custom. fælgene er fra originale 3 1/4" bygget ud til 6" bag, og 6½" foran på de trækkende hjul :) Dog er det samme dæk der er på for og bag 195/50-15"Se flere Saab'er i BilGalleriet her.

bottom of page